Een traditioneel hapje bij een BBQ. Lekker & eenvoudig te bereiden.

Wat heb je nodig?

Ingrediënten

  • 100 gram boter
  • 2 teentjes look
  • Brood (stokbrood, zachte pistolets, brood, ...)
  • Peper & zout
  • Soeplepel oregano

Materiaal

  • BBQ met deskel
  • Houtskoolstarter

Gebruikte technieken

  • Indirect grillen

Bereiding

Lookboter

  1. Zet de boter op kamertemperatuur.
  2. Snij de look in heel fijne stukjes. Dat zorgt voor een mooier eindresultaat.
  3. Meng de zachte boter met de look. Voeg peper, zout en oregano toe.

Broodjes

  1. Snij je brood op de gewenste dikte.
  2. Smeer de broodjes in met lookboter.

BBQ aansteken

  1. Laat de kolen mooi wit worden vooraleer je de broodjes er op legt.

Broodjes bakken

  1. Leg de broodjes rechtstreeks op de kolen gedurende 10 à 20 seconden, tot de onderkant krokant is.
  2. Bak de broodjes gedurende 5 à 8 minuten op de koude zone van je BBQ. De baktijd hangt af van de dikte van je broodjes.
  3. Leg je broodjes met de beboterde kant naar beneden op de kolen. Draai ze na ongeveer 7 seconden een kwartslag. Zo verkrijg je een mooi motief.
  4. Wacht nog eens 7 seconden, check of je broodjes mooi goudbruin zijn gebakken en serveer ze direct.